Lekdetectie & Herstellingen

Endoscopie

VIDEOBEELDEN VAN BINNEN UIT


Endoscopie betekent letterlijk "binnenin kijken". Vergelijkbare toestellen (endoscopen) worden ook in de medische wereld gebruikt bij o.a. maag- en darmonderzoeken.


Endoscopen zijn waterdicht en flexibel. Op de kleurenmonitor kan men “live” de beelden volgen binnen in de buis (of andere holle ruimte) die gefilmd worden door de camerasonde.

RA-Service & Solutions heeft een tiental soorten endoscopen ter beschikking, allemaal met diverse diameters en lengtes voor de camerasonde. Enkele zijn stuurbaar, zodat we  in de buis ook nog eens letterlijk rond kunnen kijken, hetgeen bij bochten en Y-aansluitingen niet altijd evident is met een gewone endoscoop.

De beelden worden middels een rapport ter beschikking gesteld van de klant of opdrachtgever.

Infraroodcamera-onderzoek

ONDERZOEK NAAR TEMPERATUURVERSCHIL: WARMTEBEELDEN


De warmtebeeldcamera is waarschijnlijk het meest gebruikte apparaat uit  onze uitgebreide set opsporingstoestellen. Onze infraroodcamera's hebben een superieure beeldkwaliteit en geavanceerde voorzieningen die vereist zijn om problemen snel op te sporen. Ze sporen met de beste warmtegevoeligheid zelfs de kleinste temperatuurverschillen op die op lekken of andere euvels  kunnen wijzen.

Hoe werkt het? Alles zendt warmtestraling uit, in de vorm van elektromagnetische golven. De thermische straling ligt in het infrarode gebied en is niet zichtbaar voor het oog – maar wel voor een infraroodcamera. De lens van de camera richt de infraroodstraling op een detector met wel duizenden sensoren. De lens van de camera vangt de infraroodstraling op en zet die om in elektrische signalen De kleuren op de warmtebeelden zijn toegevoegd door de camera om de verschillen in temperatuur voor de gebruiker zichtbaar te maken. Door een temperatuurverschil te veroorzaken (warm of koud water gebruiken) zijn de lekken via infraroodopnames zeer goed traceerbaar.

RADIATOR

OPBOUWLEIDING

Digitale opname

RADIATOR

OPBOUWLEIDING

Infraroodopname

WOONKAMER

VLOERVERWARMING

Digitale opname

WOONKAMER

VLOERVERWARMING

Infraroodopname

KEUKEN

AFVOERLEIDING

Digitale opname

KEUKEN

AFVOERLEIDING

Infraroodopname

Hoe gaan we te werk?1

2

3

4

CONTACT

We vragen een schriftelijke opdracht per mail vooraf. Afspraken voor een onderzoek worden altijd telefonisch gemaakt. 

Onze planner geeft je een indicatief tijdstip omdat we nooit weten hoe lang vorige interventies duren.

LEKDETECTIE

Het euvel wordt meteen aan een visuele inspectie onderworpen; plaatsbepaling en situatieschets. Elke situatie verlangt een specifieke aanpak of toestel. Onze technicus bepaalt ter plekke welke toestellen er worden gebruikt. Zijn kennis en ervaring spelen een grote rol.


RAPPORT

Na het onderzoek ontvang je een verslag waarin onze bevindingen uitgebreid gedocumenteerd worden aan de hand van filmpjes, foto's en diverse metingen.

NAZORG

Advies om het probleem te voorkomen, advies voor herstelling of eventueel een gepaste offerte voor een conventionele herstelling door RA-S&S of herstellen zonder breken met speciale technieken door onze firma RA-Spraylining.